A hónap köve: SZODALIT

SZODALIT

A szodalit a harmónia és az egyensúly köve. Természetes fizikai kristályszerkezete leggyakrabban a dodekaéder formáját ölti magára a kristályosodási folyamat során. Ez egy olyan térforma, mely 12 db szabályos ötszögből áll. Benne rejlik a teremtés titka, a felemelkedés lehetősége, az ötszögben az ötösséggel.

Egyensúlyt teremt a racionális és az intuitív elme közt. Energetikailag a torok és harmadik szem csakrákhoz kapcsolódik, ezáltal stimulálja a pajzsmirigyet és a tobozmirigyet. Segíti a történések hátterében húzódó igazságok “meglátását” és megértését. Meditációban alkalmazva támogatja az információk lehozását a tudatos szintekre, és képessé tesz azok megértésére is. Mivel felébreszti és erősíti az összetartozás érzését, eredményesen használhatjuk csoportmunkához is.

Nyugalmat és békét hoz viselője számára. Hatásosan semlegesíti a káros elektromágneses sugárzásokat (pl. számítógép). Erősíti igazságérzetünket, segít, hogy megőrizzük elveinket, és kiálljunk azokért. Elősegíti a régről hozott mentális programok semlegesítését és azoknak a gondolkodásmintáknak az elengedését, amelyek már nem szolgálnak bennünket a továbbiakban, ezáltal helyet teremtve az új lehetőségeknek. Erősíti a túlzottan érzékeny személyeket, lehetővé teszi a félelmek, fóbiák, bűntudat és egyéb irányító mechanizmusok gyökereinek felkutatását. Ezek kitisztításával van csak lehetőségünk arra, hogy önmagunkká válhassunk. Támogatja az elfogadási folyamatot és növeli az önbecsülést.

Fizikai szinten: segít megtisztítani a nyirokrendszert, serkenti az immunrendszer működését, támogatja a torokkal kapcsolatos gyógyulási folyamatokat, hatékonyan alkalmazható a láz és a vérnyomás csökkentésére, támogatja a folyadékfelszívást a szervezetben.