A hónap köve: KARNEOL

KARNEOL

A karneol segít, hogy képessé váljunk elfogadni az élet örökös körforgását. Ennek eredményeképpen, eloszlatja a halálfélelmet. Régi kultúrákban a temetkezési rituálék során is használták, hogy megvédje a halottakat túlvilágra vezető útjukon.

Ha érzelmileg stabillá tudunk válni, megtaláljuk belső középpontunkat, akkor a karma kerekének középpontjába kerülhetünk, ahol csend és béke van. Ha erre képessé tudunk válni, akkor arra is, hogy kiléphessünk a körforgásból. A karneol ebben a folyamatban társunk és támogatónk.

Színei és energiái következtében az emberi csakrarendszer alsó két csakrájába tud kapcsolódni, az ott gyökerező folyamatokat táplálja és támogatja. Ennek következtében visszatérhet elvesztett életkedvünk (depresszió, apátia), növekedhet életenergiánk, aktivitásunk és kreativitásunk.

Az agyi aktivitás serkentésének hatására javul az emlékezőképesség, élesebbé válik a figyelem és az álmodozókat lehorgonyozza a mindennapok valóságába.

Búcsút inthetünk a dühnek, az irigységnek a sértődésnek (akár sajátunké, akár környezetünkből mi váltjuk ki). Egészséges önbizalmat alakíthatunk ki, magabiztossá, döntésképessé, motiválttá válhatunk, és képesek leszünk a földi létben életünk uralójává válni. Bátorrá és sikeressé tesz. Elűzi a a negativitást, pozitív életszemlélettel és életszeretettel ruházza fel viselőjét.
Alapvetően stabilitást hoz, mind az anyagi-, mind pedig az érzelemvilágunkban.

Gyógyhatásai:
serkenti az anyagcserét, fokozza a vitaminok és ásványi anyagok felszívódását, biztosítja a szervek és a szövetek jó vérellátását. Sérülés esetén megállítja a vérzést.
Szabályozza a testnedveket (nyirokrendszer) és a veséket. Meggyorsítja a csontok és ínszalagok gyógyulási folyamatát, gyógyítja a hát alsó (lumbális) részének problémáit, a reumát, izületi gyulladást.
Támogatja a szaporító szervrendszer szerveit, növeli a termékenységet.

Vélemény, hozzászólás?