A hónap köve: ZAFÍR

ZAFÍR

A zafír a rubin párja, ásványtanilag ugyanabba a családba tartoznak. A gyémánt után a legkeményebb ásványok. A zafír eredeti jelentése a szanszkrit nyelvben: „Szaturnusz köve”. Többféle színváltozatban előfordul, de a legkedveltebb a kék változata, mely a hagyomány szerint a szeretet és a tisztaság jelképe. Emellett a bölcsesség, a Szellemi Út és belső béke megtestesítője is. A spirituális igazságot keresi.

Ez a kő az ember energia testében a felső három csakrát aktiválja, a korona csakra felől a szív felé haladva. A szellemi erőket mozgósítja, az Égi energiákat lehozza, és bekapcsolja rendszerünkbe. Kiegészítő párja, a rubin épp ellenkezőleg, Földanya energiáját „húzza fel” és az alsó három csakrát aktiválja. A két energiaminőség a középpontban, a szív csakrában találkozik. A két kő együttes alkalmazásával létrehozhatjuk és megélhetjük életünkben a teljességet. Erre a “pecsétet” a smaragd helyezi fel, mintegy megkoronázva ezt a fajta energetikai átalakulást, oly módon, hogy a fizikai és mentális minőségeket összeköti, és lehorgonyozza a lélek lakhelyében, a szívben.

A zafír fizikai síkon támogatja a pajzsmirigyet és az idekapcsolódó rendszerek működését. A szervezet védelmi funkcióit erősíti (nem csak fizikai síkon). Általánosságban elmondható, hogy csillapító hatása van, ami lehet fizikai síkon: pl. erős vérzés, pulzusszám, vérnyomás stb., illetve nem fizikai síkon is, így például használatával csökkenthető a stressz szervezetre gyakorolt káros hatása, a nyugtalanság, bizonytalanság, de akár a depresszió is. A depresszió ellen leghatásosabb a három említett ásvány együttes használata.