A hónap köve: NAPPIRIT

NAPPIRIT

pirit rendkívül pozitív ásvány. Ahogyan a Nap is, a nappirit is feltölti a emberi energiarendszert energiával. A kapcsolódás elsődlegesen a napfonat csakrán keresztül megy végbe, ezáltal az ehhez kapcsoló témakörökben fejti ki legerőteljesebben hatását, úgy mint: önállóság, önszeretet, önelfogadás, önkifejezés, önmagunkba vetett hit, önbizalom, merjünk önmagunk lenni. De ide tartozik az önlegyőzés, az erők uralása és kézben tartása, valamint az erőközpontok működésének összehangolása is.

A hétköznapokban használhatjuk védelemként is. Az elhelyezett térben pajzsként működik. Kizárja a negatív hatások nagy részét, segítségével elkerülhetjük a reánk leselkedő – nem törvényszerűen bekövetkezendő – veszélyhelyzeteket, baleseteket, sérüléseket. A negatív energiákat pozitívvá alakítja. Feltölt életörömmel, és arra sarkall, hogy észrevegyük a szépet és a jót világunkban. Eloszlatja az aggodalmat és a csalódottság érzését. Felszámolja a melankóliát és a kétségbeesést vagy csüggedést.

Fizikai szinten fokozza a vérkeringést, így például serkenti az agyműködést szellemi tevékenység vagy leterheltség esetén. Egyensúlyba hozza a jobb és bal agyféltekék működését, mintegy hidat képez közöttük. Így az intuíció és racionalitás egyenlő teret kap a gondolkodás során. A kreativitás és elemzőképesség kiegészítheti egymást. Támogatja az emésztőrendszert, a hasnyálmirigyet, és a hasüregi szerveket. A vérkeringés javulása következtében szinte az összes szervrendszerre nézve jótékony hatással bír.