A hónap köve: RUBELLIT (rózsaszín/vörös turmalin)

RUBELLIT

rubellit a turmalin-csoport rózsaszínes színű tagja. Kedves kő. Lágy energiáival körülöleli viselőjét. Megnyitja a szívet, és azon keresztül fejti ki gyengéden, de határozottan a hatását.

Energiái a szívközponton keresztül bejutva kezdetben a fő energiacsatornában haladnak, majd innen érik el a testen belüli távolabbi helyeket, amennyiben ott problémát vagy elakadást érzékelnek. A meridiánban keletkező blokkok feloszlatásával segíti a fizikai szintű problémák meg- és feloldását. Fokozza a szexuális energiát, rendezi a szakrális és gyökércsakra rendszerét. Lelki és mentális szinteken megtanít arra, hogyan szeressük önmagunkat ahhoz, hogy embertársainkat, de akár a bennünket körülvevő világot is „hatékonyabban” tudjuk szeretni, befogadni, megérezni. Jó hatással van a szívre, tüdőre és a bőrre (kapcsolódási felületeink a külvilággal).

A negatív energiákat pozitívvá alakítja. Feltölt életörömmel, és arra sarkall, hogy észrevegyük a szépet és a jót világunkban. Megtanít bízni és bizalmat adni. Használójával megláttatja a megoldásokat. Felébreszti az érdeklődést a növények iránt. Segítségével könnyebben megtapasztalhatjuk a növényvilággal történő kapcsolódást, illetve szükséges esetén gyógyíthatjuk növényeinket is.

Könnyebbé teszi megosztani környezetünkkel a minket érő örömeinket. A szeretetet összekapcsolja a szellemiséggel, spiritualitással. Elősegíti a béke, ellazulás, szeretetteljesség érzéseit. Támogatja a gyógyító energiák befogadását.