A hónap köve: KRIZOKOLLA

KRIZOKOLLA

Ha krizokollát tartunk a tenyerünkben, olyan érzés, mintha magát Földanyát érinthetnénk meg. Megjelenésével is bolygónkat mintázza. Különleges módon képes az ember energetikai rendszerébe kapcsolódni, három csakrán keresztül is, melyek a szív, a torok és a harmadik szem. Attól függően, hogy milyen torzulások vannak a rendszerben, segít azokat felszámolni, megszüntetni.

Alapvetően egy lágy, kedves energiájú ásvány. Egyszerre nyugtató (csillapító) hatású és egyszerre tölt fel Életenergiával. Tudatossá tesz, hogy a Nagy Egész fontos részei vagyunk. Támogatja a meditatív, relaxációs folyamatokat. Segíti az átalakulást, megtanít elfogadni a változásokat. Segítségével feltárhatjuk tehetségeinket, növelhetjük kreativitásunkat, önbizalmunkat. Megtanít a szív hangjára hallgatni, ezáltal azt az Életet élni, amiért a Földre születtünk. Örömet és bölcsességet hoz.

Fizikai szinten segítséget nyújthat ízületi panaszok esetén. Támogatja az emésztőrendszert, méregteleníti a májat, beleket, jó hatással van az anyagcserére. Erősíti a veseműködést, a pajzsmirigyet, csökkenti a magas vérnyomást, illetve csillapítja a gyulladásos folyamatokat. Hölgyeknél a menstruációs ciklus során képes a görcsös fájdalmak enyhítésére.