A hónap köve: RÓZSAKVARC

RÓZSAKVARC

A rózsakvarc a feltétel nélküli szeretet köve, a szeretet valódi értelmére tanít.

Elnevezését a színéről kapta, melyet a kvarcba épült titán és kis mennyiségű mangán hoz létre. Előfordulása gyakori, könnyen beszerezhető, kedvelt kő.

Legfőbb hatását a szívcsakra működésében, illetve az ehhez kapcsolódó területeken fejti ki: csecsemőmirigy, szív, vér- és keringési rendszer, mellkas, mellüreg, tüdő és bőr. A szívcsakra hídként funkcionál az anyagi és a szellemi világok közt (a főcsakráink közül éppen középen található). A szívcsakra színe is rózsaszín (kiegészítő színként a halványzöld is jelen van). A szívcsakra szanszkrit neve: Anahata, mely érintetlent, határtalant, illetve Ősanyát jelent.

Mélyreható belső gyógyulást hoz. Segít elengedni a haragot és megszabadulni a rémálmoktól. Kiválóan alkalmazható trauma vagy krízishelyzetek esetén. Megnyugtat, bíztat és emlékeztet céljainkra.

A rózsakvarc nagyon finom rezgésekkel rendelkezik, így szelíden távolítja el a negatív energiákat a finomanyagi testekből, íly módon képessé válunk szeretetteljes gondolatokkal helyettesíteni azokat. Minden szinten megnyitja a szívet, megszabadít a ki nem mondott érzelmektől, átalakítja azokat az érzelmi viszonyokat, amelyek már nem szolgálják az érdekeinket. Segít, hogy képessé váljunk magunknak megbocsátani, ezáltal elfogadni és szeretni magunkat. Ez egy elképesztően fontos lépés ahhoz, hogy másokat is képessé váljunk szeretni.

Az egyik legromantikusabb kristály, amely vonzza a szerelmet. Fejleszti a fogékonyságot a szépség és a harmónia iránt.