A hónap illóolaja: BALANCE (keverék olaj)

BALANCE (keverék olaj)

Az illóolajhoz kapcsolódó fogalmak:

  • stabilitás
  • egyensúly
  • középpont
  • megnyugvás

Illata: légies, friss, édes, fás

Illóolajának alapjait – az eddigiekkel ellentétben – több növényi komponensből válogatták össze úgy, hogy a célt és a megfelelő hatásfokot szem előtt tartották. A növényi alapanyagok a következők: lucfenyő, kámforfa, tömjén, kék varádics, kék kamilla és illatcserje.

A lucfenyőt már az amerikai indián kultúrában is régóta használták egészségügyi és spirituális céllal egyaránt. Alkalmazása a mai napig elterjedt, főleg abból az okból, hogy a testet és az elmét összhangba hozza egymással. Ez teremti meg a harmóniát és az egységet az egyénben, aki így képessé válik az általa választott úton teljességben járni, megélni a pillanatot.

A Balance olajat csak külsőleg javasoljuk használni, hígított formában, vivő segítségével. Segít megnyugodni, visszatalálni a középpontunkba a kibillent helyzetekben. Elsimítja a felborzolt idegszálakat, lecsillapítja és feloldja a belsőnkben keletkezett feszültséget. Kellemes fás illata puha, biztonságos fészket teremt lelkünk számára a testben. Használjuk a nap folyamán bármikor, amikor szükségét érezzük, pulzuspontokon vagy szívtájékon. Érdemes gondolni rá lefekvés előtt is, hogy éjszakánk kellőképpen pihentető legyen, ne az egész napos – netán frusztráló – gondolatok zakatoljanak a fejünkben éjjel, amíg alszunk. Használhatjuk talpon is. Párologtathatjuk a lakásban, ha megnyugtató légkört és egyensúlyt szeretnénk otthonunkban teremteni.

FIGYELEM! GYERMEK KEZÉBE NE KERÜLJÖN!
VÁRANDÓSOK, SZOPTATÓS KISMAMÁK ÉS ORVOSI KEZELÉS ALATT ÁLLÓK KONZULTÁLJANAK A KEZELŐORVOSSAL HASZNÁLAT ELŐTT!
KERÜLJÜK EL A SZEMBE, BELSŐ FÜLJÁRATBA VAGY ÉRZÉKENY TERÜLETEKRE JUTÁSÁT!

Szakmai lektor: Molnárné Papp Gyöngyi – aromaterapeuta
Szerkesztette: Kevi Andrea