Rácsos almás pite

Hozzávalók:
22 dkg liszt
15 dkg zsír
1 csomag sütőpor
20 dkg cukor
10 dkg őrölt dió
1 csomag vaníliás cukor
2 egész tojás
~ 1 kg alma

ízlés szerint fahéj és szegfűszeg, valamint cukor

Elkészítése:
Először megtisztítjuk és lereszeljük az almákat. Ízlés szerint megszórjuk cukorral valamint fahéjjal és szegfűszeggel. Majd félre tesszük, hagyjuk állni, összeérni, még elkészítjük a tésztát.

A tészta készítése:
A liszthez hozzáadjuk a sütőport és eldolgozzuk a zsírral. Majd hozzáadjuk a cukrot, vaníliás cukrot és a diót is. Ezután pedig a tojásokat. Jól összedolgozzuk a tésztát. A zsír miatt lágyabb állagú tésztát fogunk kapni. A tészta 1/3-át félre tesszük, ebből lesznek majd a rácsok a tetejére.

Következő lépésként a sütőtálat kikenjük margarinnal és meglisztezzük. Majd a nagyobbik rész tésztánkat elterítjük a tepsi aljában úgy hogy az oldalára is jusson. Ezután az almát kézzel kinyomkodjuk (felesleges levétől megszabadítjuk, hogy az ne puhítsa fel a tésztánkat) és egyenletesen szétterítjük a tésztánk tetején. Ezután a félretett tésztarészből hurkákat sodrunk, és ráhelyezzük a süteményünk tetejére.

Közepes hőmérsékletű sütőben aranybarnára sütjük.

Szeretettel: Timi

Vélemény, hozzászólás?