A hónap köve: SZERPENTIN

SZERPENTIN

Színe, mintázata és elnevezése asszociálni enged a kígyóra. Az ősi hiedelmek értelmében kígyómarás ellen hordták amulettként, illetve különböző (sámán) szertartások alkalmával segítségül hívták a korábbi élet(ek)ből visszamaradt traumák és kérdések megoldásához, gyógyulási folyamatok katalizálásához.

Segít kiegyensúlyozni a test, lélek és szellem hármasságát. Földelő hatása révén támogatja a kapcsolatfelvételt Földanyával. Az ezüstfonál segítségével szelíden lehorgonyoz, miközben a gerinc mentén (spirálisan körbe) összeköti a csakrákat, egészen fel, a koronacsakráig. Beindítja, illetve stimulálja az energiaáramlást, átjárhatóvá teszi a rendszert. Támogatja a meditációs folyamatokat és segíti az ellazulást. Megnyitja a szívközpontot, mely hatására felerősödik bennünk az empátia és a megértés mind magunk, mind pedig embertársaink felé. A megértés segítségével másképp láthatunk rá életünk eseményeire és a bennünk zajló folyamatokra. Inspirációkat kaphatunk a megoldáshoz.

Gyógyító kő. Fogjuk a kezünkbe, vagy tegyük a megfelelő pontra. Fizikai szinten tisztít, méregtelenít. Segít beállítani a cukorháztartást. Támogatja a magnézium és kalcium felszívódását. Azt tartják róla, hogy hosszú életet biztosít.