A hónap köve: HOLDKŐ

HOLDKŐ

A holdkő az új kezdetek köve. Rendszeres használata során egyre könnyebben vesszük életünk folyamatos változásait, megértjük és elfogadjuk az élet körforgását, – képessé válunk az életciklusok megfelelő megélésére. Fejleszti kreativitásunk, így a lehetetlennek tűnő helyzetekben is feltaláljuk magunkat.

Ahogy a nevéből is kitűnik, szoros kapcsolatban áll a Holddal – a tudattalannal, az intuícióval, a nőiséggel és a misztikával. Útmutatást adhat az álomfejtésben, különösen telihold idején.

Segítségével tudatosíthatjuk életünk tudattalan mozgatóit, képessé válhatunk tudatunk megnyitására, hogy a váratlan és esetleg irracionálisnak tűnő impulzusokat be tudjuk fogadni és megélhessük életünk során a szinkronicitást – azaz mindig a megfelelő helyen lehessünk a megfelelő időben, ami által képessé válhatunk sorsunk uralására, mert meg tudjuk élni azokat az eseményeket és találkozásokat, amik élettervünk részei.

Viselése elősegíti, hogy elfogadjuk különleges képességeinket, erősíti megérzéseinket, kiegyensúlyozza a bennünk lévő férfi és női energiákat, erősíti a befogadó, passzív, női oldalunkat (férfiaknál fejleszti az érzelmi intelligenciát). Lecsillapítja a háborgó érzelmeket, stabilizálja a nyugalmat és a békét, megszünteti a stresszt. A napfonatra helyezve lehetőséget kapunk régi érzelemminták tudatosítására, így azok elengedésére.

Gyógyhatásai:
minden „női dolog” gyógyítója. Hatékonyan csökkenti a PMS tüneteit (menstruáció előtti tünetegyüttes). Segíti a fogantatást (termékenység fokozása), a szülést és a szoptatást. Kiegyensúlyozza a hormonrendszert, serkenti a tobozmirigyet.

Behangol minden olyan szervrendszert, melynek működése szoros összefüggésben áll a holdciklusok váltakozásaival, így a bioritmus, a menstruációs ciklus, a testfolyadékok áramlása a szervezetben, a nyirokrendszer működése, a hasnyálmirigy inzulintermelése, a tápanyagfelszívódás, a méreganyagok (máj, bőr) és a vízvisszatartás csökkentése, az emésztőszervek és a szaporítószervek. Javítja a szemet és szebbé teszi a hajat (fokozza a növekedését).

Segít sokkos esetekben és hatékonyan csökkenti a gyermekek hiperaktivitását.
Használható álmatlanság és holdkórosság esetén is.