A hónap köve: SZIVÁRVÁNY OBSZIDIÁN

SZIVÁRVÁNY OBSZIDIÁN

Az obszidián család vulkáni eredetű kőzet. A vulkáni tevékenység során nagyon hirtelen kerül a felszínre és vízzel érintkezve gyorsan hűl ki, így nincs ideje kikristályosodni. Tulajdonképpen egy nagyon kemény, természetes üveg. Határok nélküli, amorf forma. A család legfinomabb, legszelídebb tagja a szivárvány obszidián. Nevét szivárványos mintázatáról kapta, ami olyan, mint amikor a víztócsa felszínén lebeg az olajfolt.

Működésének titka a származásában rejlik. Keletkezéséből adódóan hatását nagyon gyorsan és erőteljesen fejti ki. Segítségével kialakíthatjuk vagy megerősíthetjük Földanyához való kapcsolódásunk, azt az éteri szálat, amely segít a hétköznapokat a fizikai testünkbe zártan megélni. Lehorgonyoz és stabilitást ad mind érzelmi, mind szellemi (mentális) vonatkozásokban. Feltölti a szívet a gondoskodó szeretet erejével. Gyógyításban vagy spirituális tevékenység során használva láthatatlan gyökerekkel hatol le a probléma magjához, és kíméletlenül a felszínre hozza azt. Tisztelettel és körültekintéssel kell bánnunk Vele. Ha nem vagyunk készen, hogy szembenézzünk a problémáink okával, inkább válasszunk a megoldáshoz vezető másik, szelídebb utat. Amennyiben azonban készen állunk, érdemes együtt dolgozni Vele, mert bármily felzaklató is a hatása, a problémákat véglegesen, gyökerestül írthatjuk ki a segítségével.

Erős védelmező hatása van asztrális és mentális síkokon egyaránt. Elvonja az aurából a negatív energiákat, és eltávolítja a stresszt a testből. Itt is fontos azonban megemlíteni és szem előtt tartani, hogy egy adott probléma felszínre bukkanása is okozhat stresszes állapotot. Így, amíg nem vagyunk képesek ezzel szembenézni és megbirkózni, áldásos hatását nem biztos, hogy érezni fogjuk.

Mivel segít „megemészteni” és elengedni a problémáinkat, fizikai szinten is támogatja és javítja az emésztést. Segít a méregtelenítésben, csillapítja az ízületi gyulladás okozta fájdalmakat, elállítja a vérzést és javítja a keringést. Az obszidián újra élővé teszi a testet öltött lélek céljait, világosságot hoz a gondolatainkban. Új távlatokat nyit, és bátorít az ismeretlen meghódítására.