A hónap köve: ÓNIX

ÓNIX

Az ónixról elsősorban a védelem jut eszembe. Ezen a téren nagyon nagy erővel bír. Bátran hívjuk segítségül, ha olyan jellegű energetikai munkával kell foglalkoznunk, ahol „bepiszkolódhat a kezünk”.

Magunkon viselve energiája kitölti finom energia testeink, megerősítve ezzel saját védelmi vonalainkat. Ha a minket elérő külső behatások energiája mégis bejut ezeken a védelmi vonalakon a testhez közelebbi rétegekbe, úgy az ásvány által kibocsátott rezgések semlegesítik azokat. Végső esetben maga a kő „nyeli el” ezeket a számunkra negatív hatással bíró rezgéseket.
(Intenzív használat esetén mindenképp célszerű időről időre megtisztítani őket.)

Fizikai szinten is erőt ad és támogatást biztosít stresszes, nehéz vagy zűrzavaros időkben. Segít megerősíteni a vázrendszert, a csontokat, a fogakat, az alsó végtagokat. Támogatja a vérképzést és a vérellátás megfelelő minőségű megvalósulását.

Energetikai szinten elsősorban a gyökér- és napfonat csakrákhoz kapcsolódik. Ennek értelmében segítségével könnyebben megteremthetjük a stabilitást, a félelemmentességet, éltünk önálló uralását, magabiztossá válhatunk.
Terápiás gyakorlatban képes gyógyítani jelen életükre ható, de korábbi életekből áthozott traumákat is.
Erősíti a kitartást és idővel bepillantást adhat a Teljességbe.