A hónap köve: AMETISZT

AMETISZT

Az ametiszt egy igen sokoldalú ásvány. Ősi tudások őrzője. Ha képessé válunk összehangolódni és összekapcsolódni vele, segítségével meghallhatjuk a magasabb szférák üzeneteit. A felső csakrákon keresztül kapcsolódik az ember energetikai rendszeréhez. Erős tisztító hatással bír, a káros sugárzásoktól képes megszabadítani a rendszert. Segít túlterheltség esetén. Megnyugtat, feltölt, elhozza a belső béke és harmónia állapotát. Egyensúlyba hozza a racionális gondolatokat az intuitív megérzésekkel. Hasznos lehet döntéshelyzetek esetén.

Mivel csakráink párban működnek, így hosszútávon az egész rendszert aktiválja, behangolja, összerendezi. Hasznunkra lehet, ha az intuíciónkat vagy kommunikációs képességeinket szeretnénk fejleszteni. Támogat, ha nagyobb nyilvánosság előtt kell beszélnünk. Megnyugtat, fókuszálttá teszi a gondolatainkat, rendezetté kifejezőképességünket. Lehozza azt az információt, amire akkor és ott szükségünk van boldogulásunk érdekében. Megmutatja a kaput a Bölcsesség felé vezető úton. Ha képessé válunk átlépni a küszöböt, saját tempónkban haladhatunk, szelíd energiáival ösztönöz a teljesség és a nagyobb tudás elérésére.

Hasznos társ lehet a relaxáció, meditáció vagy más spirituális, illetve szellemi gyakorlatok terén. Szükség szerint nyugtat, csillapít vagy ösztönöz és stimulál. Megnyitja az utat előttünk a szellem és a lélek dimenzióiba. Erős védő hatása révén az ilyen jellegű barangolások során biztonságban érezhetjük magunkat. Az itt és mostba horgonyoz, miközben szárnyakat ad az új világok megismeréséhez.