A hónap köve: AKVAMARIN

AKVAMARIN

Elnevezése a tengervíz színére utal, hiszen a kékes színtől akár zöldesig többféle árnyalatban előfordul. A régi időkben a tengerészek talizmánként hordták. Úgy tartották, hogy ez a kő a sellők kincstárából származik, ezért megvédi viselőjét a vízbefúlástól vagy akár a sötétség ártó erőivel szemben is.

Az akvamarin az érzékeny és kereső ember köve. Segít tisztán tartani az aura finomabb rétegeit, tisztítja és összehangolja a torokcsakrát, a harmadik szem csakrát, illetve a koroncsakrát. Ennek segítségével könnyebben “meghalljuk” a látható dimenziókon túlról érkező üzeneteket. Segít kapcsolatba kerülni az éteri világokkal. Összeköttetést biztosít Önvalónkkal, illetve az Angyalok Világával.

Fizikai síkon segít a torokbántalmak megszüntetésében, stimulálja a pajzsmirigyet, a tobozmirigyet, illetve a hipofízist. Ennek következtében támogatja és erősíti az immunrendszert is. Nyugtató energiái körül ölelnek, és mint a hűs tenger, lecsillapítják a háborgó elmét. Segít félelmeink felszámolásában, pl. ha színpadi (vagy több ember előtti) szerepléskor lámpalázasak vagyunk, fogjunk egy akvamarin kristályt a kezünkbe. Kis idő elteltével már bátrabbnak fogjuk érezni magunkat. Segít a kommunikációs nehézségek és blokkok legyőzésében is.

Mint ahogyan a mondás is tartja: “lassú víz partot mos”, úgy ez a kristály is kitartóvá tesz, megtanít magunkért felelősséget vállalni, ugyanakkor fejleszti a toleranciát másokkal szemben. Segítségével kikerülhetünk az áladozat szerepéből. Támogat bennünket az elengedésben és a lezárásban.

A nyár végéhez közeledve, érdemes átgondolni, mit is szeretnénk még ebben az évben. Erre kiváló alkalmat nyújt a (mai) telihold. Az akvamarin vizes energiaminőség lévén segít összekapcsolódni a Hold – mint az érzelmek, tudatalatti, múlt, titkok és rejtélyek – energiájával. Így ez a kő hasznos társ lehet ezekhez a meditációhoz vagy elmélyülésekhez is.