A hónap köve: CITRIN

CITRIN

Teremtett Univerzumunk központi csillaga a Nap, mely minden földi élőlény számára az élethez szükséges alapvető energiát (és információt) biztosítja. A citrin alapvetően a Nap erejét hordozza magában, így már nem nehéz kitalálni, miben lehet hasznunkra.
Meleget és energiát ad, a borút derűre változtatja át. Elnyeli, földeli és átalakítja a környezetünkben lévő negatív energiákat. Kiválóan alkalmazható az aura védelmére, tisztán tartására. Összehangolja a fizikai testet a látható tartományon túli finomenergia-testekkel. Segítségével fejleszthetjük érzékelésünket, erősödhetnek megérzéseink.

A sárga színű ásványok elsősorban a szakrális és a napfonat-, illetve köldök csakrához kapcsolódva fejtik ki hatásukat. Ennek köszönhetően támogat minden önmegvalósítási-, önérdek-érvényesítési-, önbizalommal kapcsolatos kihívásunk során. Nem engedi be a bút, bánatot, szomorúságot. Pozitív energiája derűt, optimizmust és boldogságot sugároz. Mivel energiáját közvetlenül a Napból meríti (Földanya ölének lágy szövetén átszűrve), így a végtelen bőség és önzetlenség árad belőle, ezzel tölt fel mindenkit, aki a közelében tartózkodik, vagy magán viseli. Attól függően, hogy az Életünk mely területére szeretnénk a bőséget meghívni, érdemes az otthonunkat a Feng Shui szempontjai szerint jobban szemügyre venni (Iránytű Iskola).

A bőség az életben nem csak a fizikai síkon valósulhat meg, sőt! a legfontosabb az lenne, ha minden (legalább három) síkon ezt meg tudnánk élni. Természetesen az ideális az, ha ez egyszerre, ugyanabban az időben/életben/létállapotban következik be.
A legnagyobb baj az emberiséggel (az emberekkel), hogy a szűkösség (szükség) illúziójában élik le életüket. Ez a belénk nevelt illúzió a felelős az irigységért, kapzsiságért és az ebből fakadó rosszindulatért. Abban a téveszmében növünk fel, hogy ha másnak (is) van, akkor nekünk kevesebb jut (vagy nem jut). Ahogy a Nap sem válogat, hogy kire ragyogtatja rá orcáját, így a földi javak eloszlása is csak látszólagosan korlátozott.
Aki nem hiszi járjon utána, de mielőtt utána jár, vértezze fel magát a citrin mágikus(nak tűnő) erejével!