A hónap köve: BOROSTYÁN

BOROSTYÁN

Habár a borostyánt az ásványok közt tartjuk számon, koránt sem kristályról van szó. Valójában megszilárdult és megkövesedett (fossilis) fagyanta. Természetes színe a sárgás árnyalatoktól a barnáig terjed. Bár a zöld színt mesterségesen érik el, ez mit sem von le értékéből.

Nagyon erős védelmező ereje van a szellemi (pszichés), lelki (érzelmi), illetve az asztrális támadásokkal szemben. Segít a csakrák helyreállításában, a testből kivonja a negatív érzelmeket és hatásokat. Ezeket képes közömbösíteni és pozitívvá alakítani. Alkalmazhatjuk a motiválatlanság vagy akár a depresszió semlegesítésére is. Energiát ad terveink megvalósításához, támogatja az önmegvalósítást. Segít, hogy megismerjük és megtaláljuk önmagunkat (önmagunkban). Rugalmassá és türelmessé tesz. Egyensúlyban tart.

Hatása olyan, mintha egy földbe (ásványba) zárt Napot csempésznénk életünkbe. Földelésre is kiválóan használható szellemi munkavégzés esetén. Előnye, hogy rezgéseit lágyan juttatja be az energetikai rendszerbe. Nem megterhelő még egy legyengült szervezet számára sem. Beindítja és támogatja a szervezet öngyógyító folyamatait. Erősíti az immunrendszert, támogatja a szövetek regenerálódását.

Egészségügyi szempontból vizsgálva, hatékonyan támogatja az emésztőrendszert: a gyomrot, lépet, hasnyálmirigyet, májat és az epehólyagot. Ezen szervekhez eljuttathatjuk energiáját a hozzájuk kapcsolódó meridiánrendszer segítségével is, de viselhetjük ékszerként csuklón is például.