A hónap köve: TIGRISSZEM

TIGRISSZEM

A tigrisszem egy izgalmas ásvány. Kettősség rejlik benne és talán épp ez a kettősség az, ami az erejét adja.

Hogy kell ezt érteni?

Egyfelől, aki a földtől picit elrugaszkodott, szellemi magasságokban szárnyal, azt gyengéden visszahúzza a Földre, és mintegy lehorgonyozza. Ez hasznos lehet, ha valaki elmélyül a kutatásaiban és elveszti uralmát a hétköznapok felett. Szintén mentőövet jelenthet a spirituális tevékenységet folytatóknak. Létrehozza a fizikai síkon azt a stabil kiindulópontot, amihez visszatalálhatunk, ha olykor más dimenziókban barangolnánk. Másik oldalról viszont támogatja azokat, akik két lábbal a földön állnak és mit sem érzékelnek a bennünket körülvevő Energia-áradatból. Segít fejleszteni a finomanyagi érzékelést.

Ez az ásvány összekapcsolja a Földet az Éggel (Nappal). Rajta keresztül magas rezgésű energiával tudunk feltöltekezni. Derűt sugároz, így a borúsabb hangulat (depresszió) esetén is fordulhatunk hozzá. Kettőssége segít abban is, hogy összekösse és kiegyensúlyozza a két agyféltekét. Ennek következtében javul lényeglátó képességünk, könnyebben felismerjük, hogy életünk egyes helyzeteiben melyik a járandó út, emellett növeli kreativitásunk és problémamegoldó képességünk.

Mivel energiaszálaival a köldök és a Napfonat csakrákhoz kapcsolódik, fejleszti az egészséges önbizalmat és segít kialakítani a megfelelő önértékelést. Erősíti az akaratot és azt a fizikai testben rögzíti is. Támogat az önkifejezésben. Ha például több ember előtt kell beszélnünk és megfordul a fejünkben, hogy nem biztos, hogy a megfelelő módon tudjuk kifejezni magunkat, mindenképp szerezzünk be egy tigrisszemet. (Ebben az esetben egy medál lenne a legmegfelelőbb, amit a torokcsakra közelében tudunk magunkon viselni.) Fizikai síkon vizsgálva elmondható, hogy támogatja az emésztőrendszert, kiemelten a májat, az epét, a lépet és a gyomrot. Ahogy a nevében is benne van, a szem betegségei esetén is csatarendbe állíthatjuk. (Kék változata – sólyomszem – segít fejleszteni a belső látást és a harmadik szem csakra energiáit is támogatja.)