A hónap köve: SMARAGD

SMARAGD

smaragd, az egyik létező legnőiesebb kő, mivel Vénusz végtelen szépsége lakik benne. A bőséget, termékenységet és női energiákat szimbolizálja. Kleopátra is a legszebb smaragdokkal díszítette és fiatalította kinézetét.

Színét a króm adja, és ezt még hevítés hatására sem változtatja meg. A smaragd valószínűleg a görög „smaragdos” szó után kapta a nevét, ami annyit jelent, hogy „minden kövek zöld istennője”. A görögöknél és a rómaiaknál a smaragd ugyanolyan értékes volt, mint a gyémánt. Az inkák és az aztékok egyaránt gyógyító kőként tisztelték.

A sikeres szerelem köveként él a népi hagyományokban, mivel segít megtartani a család boldogságát, ösztönzi a lojalitást, elősegíti a feltétel nélküli szeretetet a szívcsakra megnyitásával. Ha megváltoztatja a színét, hűtlenségről árulkodik…
Hívják még az újjászületés kövének is és a tavaszhoz (asztrológiai kos minőség, élet fakadása, kiáradás) kapcsolják. Segít a folyamatok elindításában és végtelen türelmet ad viselőjének. Ez a kő fizikai-, érzelmi-, és szellemi egyensúlyt biztosít.

Fizikai (testi) szinten: a bőr kinézetére nagyon erős fiatalító hatása van és viselőjét elégedettséghez és több életörömhöz segíti hozzá.
Lelki (érzelmi) szinten: felhozza bennem az önszeretetet, így segít a környezetemmel összhangot teremteni. Ha magamat tudom szeretni, mindenkit tudok szeretni.
Szellemi (mentális) szinten: Széles látókört és művészi inspirációt biztosít, fokozza a szellemi tisztaságot, erősíti az emlékezetet és ösztönzi a mély belső tudást, valamint kiszélesíti a látásmódot.