A hónap köve: NAPKŐ

NAPKŐ

A napkő maga a kőzetbe zárt Fény. Magában hordozza a Nap éltető rezgéseit. Energikus, derűs, ösztönző hatású. A hagyomány szerint szerencsét hoz viselőjének, és utat mutat a jóakaratú istenekhez. Fénye és energiája gyengéden áthatol a legmélyebb sötétségen is, segít megtalálni örömünket, és arra biztat, ne hagyjuk el magunkat. Ahogyan a napsugár behatol a beárnyékolt szoba legkisebb zeg-zugába, a napkő fénye is szelíden, de elszántan oszlatja el a lelkünk mélyén összegyűjtött, borongós és önmagunkat lassan, csendben felemésztő erőket.

Megtisztítja a csakrákat. Támogat benne, hogy saját belső Napunkkal összekapcsolódva, valódi énünk átragyogjon az idők során ránk rakódott álarcok rétegein, majd képessé tesz elengedni, illetve sorra levetni azokat. Alkímiai kő, katalizálja az átalakulást. Ha hagyjuk, hogy végbemenjen a transzformáció, akkor a folyamat végére az újjászületett, magabiztos, élettel teli, vidám és független önmagunkat ismerhetjük meg.

Fizikai szinten általánosságban véve fájdalomcsillapító hatással bír, szabályozza a vegetatív idegrendszert, elősegíti a szervek összehangolását a szervezeten belül és serkenti az öngyógyító képességeket.