Kézművesség

A kézművesség a civilizációk kezdete óta végigkíséri életünket. Mondhatni, „mióta eszünket tudjuk” létezik. Az évezredek alatt hol összefonódott, hol pedig különvált a mindennapos élethez szükséges használati tárgyak, illetve eszközök készítése és a művészet.

A művészet valamiféle szubsztanciát feltételez, amit jelentősen meghatároz a szubjektum. Az, hogy ki mit lát szépnek nagyon egyéni és a stílusok is folyamatosan változtak az idők folyamán. A kézzel végzett tevékenység azonban minden korban ugyanolyan jelentőséggel bírt. Az alkotás folyamata egyfajta teremtés, amely emlékeztet(het) minden Földlakót eredeti származására, hogy többek vagyunk, mint a fizikai testünk. Megtalálhatjuk a cselekvésben azt a relaxált állapotot, amely képes kikapcsolni a hétköznapok sodrásából, amelyben meghallhatjuk lelkünk hívó szavát…

Betekintést adunk a kézművesség különféle ágaiba, hogy mindenki megtalálhassa a szívéhez és a kezéhez leginkább közelállót.
Lehetőség van a fazekasságot gyakorlati foglalkozások keretében is elsajátítani – ambíciótól függően más-más szinten – akár egyéni, akár kiscsoportos foglalkozás keretében.