A hónap köve: MOKAIT JÁSPIS

MOKAIT JÁSPIS

jáspis a féldrágakövek közt olyan, mint a legkisebb gyermek a mesékben. Egyszerűnek tűnik, de neki van a legnagyobb “szíve” és “varázslatos” képességei… A legkiválóbb “gondoskodóként” ismert, ami jobban belegondolva nem is meglepő.

Ez a kő általánosan előfordul az egész világon. Könnyen és olcsón beszerezhető. Ha valaki közelebbről megvizsgálja, rájöhet, hogy valójában Földanya milyen kegyes velünk. Mindenki számára elérhetővé tette ezt a csodát.

A jáspisnak rengeteg fajtája van és felettébb változatos színekben fordul elő. Általánosságban elmondható róla, hogy segítségünkre lehet stresszhelyzetek esetén. Ezekben az időszakokban életben tart, és energiájával támogatja viselőjét. Nyugalommal tölt el, és a teljesség érzését biztosítja számunkra. A finom-anyagi testeket tisztítja, és védelemmel látja el. Összehangolja a csakrák működését, ezáltal kiegyensúlyozza az egész rendszert.

Ha ennek jobban a mélyére nézünk, megérthetjük, hogy amennyiben a földelésünk megfelelő (gyökér csakra), bátrabban nézünk szembe a minket érő kihívásokkal. Nem aggódunk az anyagi világban való boldogulásunk miatt. Ha a második és harmadik csakra is kiegyenlítetten működik, akkor képessé válunk az önérvényesítésre, kreativitásunk szárnyra kap, megtalálhatjuk céljaink, és megkaptuk az erőt azok megvalósításához is. Ha a szív csakra kiegyenlítetten működik nem lesz gondunk az elfogadással (mind önmagunk, mind embertársaink tekintetében), a segítségnyújtással, a szeretettel, a szívből jövő dolgok megvalósításával. Ha a torok csakra is a helyére kerül energetikailag, képessé válunk az önkifejezésre, az őszinte kommunikációra, megtaláljuk saját hangunkat. A harmadik szem és korona csakra összehangolása pedig segít abban, hogy tudatossági szintünk magasabbra emelkedhessen. Ha az egész rendszer a helyére kerül, akkor óhatatlan, hogy mi is a helyünkre kerülünk…

A mokait jáspis segíti az elindulást. Azt, hogy rálépjünk a sors által nekünk szánt Útra. Mire erre megérünk, minden képesség a birtokunkban van, hogy megtegyük azt, amire “feliratkoztunk” leszületésünk előtt. Ez a kedves és sokszínű ásvány támogat bennünket az erőgyűjtés időszaka alatt. Ha elérkezett a megfelelő pillanat, gyengéden cselekvésre ösztönöz, derűvel tölti fel a lelket, kiélesíti és fókuszban tartja az elmét.

Bátran vágjunk hát neki az Útnak, mint a legkisebb gyermek a mesékben! Engedjük, hogy a csodák megtörténhessenek a hétköznapokban is. Töltekezzünk fel a mokait jáspis kedves energiáival, mint a Nap melengető, életet adó sugaraival.