A hónap köve: AMAZONIT

AMAZONIT

Az amazonit az EGYENSÚLY köve.

A nevét eredetileg az Amazonas-folyóról kapta, mert a geológusok ott találták meg tömeges előfordulásban először. Habár évezredekkel ezelőtt már az ősi Mezopotámiában és Egyiptomban is használták, a régészeti ásatások nem találtak semmilyen fennmaradt írást arról, milyen céllal tették mindezt az ősi civilizációk.

Manapság már a könnyen beszerezhető kövek közé tartozik. Ami nem elhanyagolható szempont, hiszen elsősorban a modern világunk okozta szennyeződések kiszűrésére tudjuk leghatékonyabban használni (geopatikus sugárzások, mikrohullám, mobiltelefonok sugárzása).

Az amazonit energiája olyan, mint egy tiszta vizű forrás, szelíden, de megállíthatatlanul áramlik, nem állhat semmi az útjába. Ha magunkon hordjuk vagy segítségével kezelést végzünk, ily módon “mossa át” energetikai rendszerünket, kitisztítva mindazt, ami kibillentett bennünket az egyensúlyból. Energiája nagy nyugalmat áraszt magából, segít visszatalálni önmagunk középpontjába.

Ha olyan élethelyzettel kell szembenéznünk, amely próbára teszi lelki és szellemi egyensúlyunk megőrzését, viseljük a szív(csakra) magasságában, vagy marokkő formájában hordjuk magunknál. Mivel energiája összekapcsolódik a szívközponttal és a torokkal, támogatja a szívből jövő kommunikációt. Segít, hogy azt mondjuk ki, amit szívünk szerint helyesnek érzünk, de olyan formában, szeretettel, ami a környezetünkre sincs romboló hatással. Nyugalmat áraszt magából, segít nekünk is megnyugodni kibillent egyensúlyi helyzetek esetén.

Mint amilyen a víz is, az amazonit is “termékennyé” teszi használóját. Ez érthetjük fizikai, lelki és szellemi szinteken egyaránt. A várandós vagy gyermekre vágyó hölgyek is használhatják, de bárki, aki termékeny gondolatokat szeretne egy problémamegoldás során, illetve később a gondolatok fizikai síkra történő átültetésében is támogat bennünket. Mint ahogyan a víz is, táplálja a növényeket, amelyek szárba szökkennek, idővel virágba borulnak, majd termést érlelnek. Segítségével így tudnak bennünk is kiteljesedni a folyamatok.

Fizikai szinten – elixírként fogyasztva – segítségünkre lehet kálcium-hiányos állapotok esetén, mint például a fogszuvasodás, csontritkulás vagy az izomgörcs.